Skip to main content
Vaniliás jégkrém pálcikán

Készítsünk jégkrémet házilag

Vaníliás jégkrém pálcikán
Vaníliás jégkrém pálcikán otthon elkészítve

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a finomságokat, többek között a jégkémet, fagylaltokat. Nincs is jobb a nagy melegben, mint egy finom fagylalt vagy jégkrém. Az eper, csoki, vanília fagyi nagyon sokszor eszünkbe jut nyáron a forró napokon. Fagyizni nemcsak a fagyizóban lehet, nemcsak az üzletben vásárolhatjuk meg a jégkrémeket. Igaz, Az üzletekben nagyon nagy választékban kaphatóak a különböző ízesítésű jégkrémek.

Mi saját magunk is készíthetünk jégrémet, hűsítő finomságokat otthonunkban. Tavasszal az első gyümölcs, amit felhasználhatunk hozzá, az eper. Az epren kívül más gyümölcsöket is felhasználhatunk a fagyi készítéshez, mint a málnát, ribizlit, stb. De nemcsak gyümölcsöket, hanem használhatunk még csokit, vaníliát, tejszínt is az elkészítés során.

Fagyi forma

Nagyon ötletes találmány, bármelyik üzletben beszerezhető. Ez egy műanyag kis forma, amibe pálcikát is lehet tenni, s erre fog ráfagyni a jégkrém massza, amit saját magunk készíthetünk el. Ha megfagyott, ki tudjuk venni a kis pálcikán fogva. De aki nem tud ilyen formát beszerezni, az a joghurtos pohárral is ugyan azt érheti el. Tehetünk bele műanyag kiskanalat vagy éppen hurkapálcikát is.

Miért készítsünk házilag jégrémet?

  • azért mert nincs tele mesterséges színezékkel, adalékokkal, mint a boltban megvásárolható jégkrémek
  • mert olcsó, változatos, s nagyon könnyű az elkészítésének módja
  • tej és cukormentes édességéket is készíthetünk ilyen módszerrel

Néhány recept

Banános-szedres jégkrém

Ehhez szükségünk lesz két kisebb banánra és egy fél pohár joghurtra. Kell még hozzá 10 dkg megmosott szeder. A hozzávalókat egy turmixgéppel jól össze kell pépesíteni. A formákat megtölteni a masszával, de ne tegyük tele, egy fél centit hagyjunk a tetején! Aztán szúrjuk bele a pálcikákat. Két-három óra alatt megfagy. Mielőtt enni szeretnénk, előtte hamarabb vegyük ki a fagyasztóból. Egy kis vizet csurgathatunk rá, hogy könnyebb legyen kivenni a formából, s már fogyaszthatjuk is!

Egy másik finomság a vaníliás jégkrém.

Ehhez szükségünk van 2 dl tejszínre, két evőkanál vaníliás cukorra és valamennyi porcukorra is, de ez ízlés szerint, ki hogy szereti. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, hogy kemény habot kapjunk belőle. Ezt a habot töltjük a formákba. Eközben ügyeljünk arra, hogy a formákban ne maradjanak légbuborékok. Beletesszük a pálcikát, s mehet is a fagyasztóba!

Tipp: A jégkrémeket még finomabbá tehetjük egy kis csoki reszelékkel, vagy pirított magvakat is használhatunk az elkészítés során.

Kevert gyümölcs jégkrém

Vegyünk 3 dl gyümölcspürét tetszés szerint. Tegyünk hozzá egy pár evőkanál vizet, esetleg gyümölcslét, két evőkanál mézet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, s a szokásos módon készítünk belőle jégkrémet. Ez a fajta jégkrém úgy is nagyon finom, ha apróra vágott zöldfűszereket keverünk hozzá, így is megpróbálhatjuk elkészíteni. Ha epret használunk, tehetünk hozzá pl. bazsalikomot, a málhához, citromhoz megpróbálhatjuk a mentát használni. De a citromfű is közkedvelt adalék az ilyen jégkrémek bármelyikéhez. Ha bogyós gyümölcsöket használunk a jégkrémhez, akkor azokat előtte törjük át, mert a magvak benne maradnak. Akár úgy is elkészíthetjük, hogy többféle színű pürét használunk fel, így a jégkrémünk nemcsak ízletes, hanem nagyon mutatós is lesz!

Epres jégkrém házilagAz epres jégrémet biztosan mindenki szereti! Ehhez szükségünk lesz 20 dkg eperre, egy dl joghurtra, lehetőleg natúr joghurtot használjunk. Továbbá két dl tejszín, cukor ízlés szerint.

Az epret a joghurttal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Szokásos módon formákba öntjük és lefagyasztjuk.

Csokis jégkrémhez

szükségünk lesz 8 dkg csokira, 3dl tejszínre, s ízlés szerint cukorra is. Ezt egy kicsit másképpen kell elkészíteni. A tejszínt fel kell forralni, majd beletördelni a csokit, s ezután ízesíthetjük a cukorral ízlés szerint. Ezt tegyük a formákba, aztán jöhet a pálcika!

Ezek a finomságok nemcsak nagyon ízletesek, hanem egészségesebbek is, mint a boltokban megvásárolható édességek!

 

Németh Roland

Németh Roland alapítója és társszerzője a HogyanSporoljunk.hu oldalnak. Weboldalak fejlesztésével és kialakításával foglalkozik. Szereti a kreativitást, a pozitív gondolkodást és nem utolsó sorban a finom ételeket.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Olvasson tovább:
Hétköznapi takarékoskodás, ötletek újratöltve.

A spórolási tippek esetében is igaz a mondás, ismétlés a tudás atyja. Korábbi cikkeimben már több oldalról is megközelítettük a...

Bezár